Slagter Jesper ApS

Dejlige vine fra Vini Montauto

Montauto har været i familien Lepri’s hænder siden 1950’erne. Riccardo’s bedstefar Enos dyrkede vinmarkerne, indtil 2002 hvor Riccardo besluttede at ændre sit liv, og kaste sig ud i vinproduktion. Så efter endt eksamen i økonomi og markedsføring, gik han i gang med sit projekt.

I samarbejde med sin vinmager, og med en fantastisk sammensætning i jorden (lerjord med klipper og kvarts), en fremragende beliggenhed, tæt på havet med havbrisen, som er ideel til produktion af intense og kraftige hvidvine.

Produktionen er Økologisk, og høsten manuel. Der arbejdes metodisk i vinmarkerne og græsset fjernes ved håndkraft. Der bruges meget opmærksomhed på at frembringe en ren, frisk og ægthed i vinen. Elegance og kvalitet er afgørende for Montautos vine.

Hvidvin – Enos 1, DOC Maremma Toscana
100% Sauvignon

Intenst strågul og perlende, med et let grønligt skær.

Den har en fin og intens aroma og udtrykker de typiske aroma noter af druesort, frisk lime, passionsfrugt, krydderurter såsom laurbær og merian og en delikat blomstret bouquet i finish. Dette er en tør frisk vin med en delikat krop. Den perfekte balance mellem milde og stærke noter er slående. Det opretholder i sin elegante struktur den pulserende citrus smag, med typiske krydrede noter i finish, lang og kompleks med bemærkelsesværdig overordnet harmoni.

Rødvin – Tiburzio, IGT Toscana
100% Merlot

En dyb rød, samtidig frisk og intens farve. En rigdom af vilde røde bær, noter som straks byder sig, efterfulgt af en bred vifte af krydderier. Efter et smagsmæssigt og tiltalende fremstød, mærker man elegancen af tanniner, smidig og overbevisende, slående fremkommer de aromatiske sanseindtryk i næsen igen til fuld nydelse. Den er eminent godt integreret, og med balancen af dens komponenter, fremstår denne vin langt mere rund og imødekommende end normalt.

Rosé – Staccione, IGT Toscana 12,5%
Flot pink farve, vedholdende og blomstret bouquet med antydninger af røde frugter, som på ganen giver en perfekt balance, samt en rund og frugtagtig finish. Passer godt med alle fiskeretter, pasta retter, der ikke er alt for kraftige, samt til hvidt kød. Perfekt som som en velkomstdrink. Temperatur: 12-14 ° C

Sparkling Spumante – Metodo Classico
100% Økologisk Sangiovese

Strågul med antydning af gammelt guld. Bouqueten er bemærkelsesværdigt frisk, med antydninger af frugt ledsaget af behagelig, men ikke aggressiv, let note af gær. Ganen indhylles i boblerne, og udfolder sig med stor elegance, frisk, mineralsk og med en let syre.